Faceți căutări pe acest blog

duminică, 25 septembrie 2011

"Just Push Play" a oferit arădenilor primul spectacol de improvizaţie

- Interviu cu actorul Robert Pavicsits -

            Seara trecută, trupa "Just Push Play" a susţinut spectacolul de improvizaţie "Show Impro Gress", primul de acest gen pe scena  teatrului Ioan Slavici din Arad. Au jucat ȋn rolurile principale actorii: Robert Pavicsits, Giorgiana Popan, Bogdan Rădulescu, Dragoş Muscalu şi Matei Rotaru.


            Ai absolvit iniţial Facultatea de Filologie. Ce te-a determinat să alegi teatrul?

            Faptul că, pe de o parte, meseria de filolog nu-mi era atȃt de apropiată, pe cȃt ȋmi era faptul că pot să joc, iar pe de altă parte, experienţa teatrului amator din liceu.

            Ce simte actorul Robert Pavicsits ȋn momentul cȃnd este pe scenă?

            Emoţii, la fel ca orice om obişnuit cȃnd este văzut de atȃţia oameni. Este normal să simţi emoţii; actoria este o meserie ȋmpotriva construcţiei umane. Omul e făcut să stea neobservat, pe cȃnd noi ne expunem total, suntem complet descoperiţi.

            În rolul cărui personaj interpretat te-ai simţit un actor ȋmplinit?

            Cel mai ȋmplinit mă simt la improvizaţie. Nu este vorba despre un personaj, este un stil de teatru ȋn care eu mă simt extrem de bine şi de satisfăcut profesional.

            Ai iniţiat ȋn ultimul an, ȋmpreună cu actriţa Giorgiana Popan, o serie de spectacole de improvizaţie "de cafenea". De ce spectacol de improvizaţie? 

            Pentru că este un gen care aici, ȋn vestul ţării, este total absent. Noi suntem singurii ȋn momentul de faţă pe zona de vest, singurii actori care practică acest gen de teatru, Slash Entertainment.

            Cum a "gustat" publicul arădean primul spectacol de improvizaţie pe scena teatrului?

            În primul rȃnd a fost gustat de un numar mare de spectatori, iar ȋn al doilea rȃnd, l-au gustat din plin. A fost un public extraordinar de bun, cu sugestii bune, un public foarte participativ.

            Intenţionaţi să continuaţi acest proiect?

            Absolut.

            Cum vede Robert Pavicsits viitorul teatrului romȃnesc?

            Robert Pavicsits nu vede viitorul, ȋn primul rȃnd, indiferent că ar fi al teatrului romȃnesc, al importului de gaze sau al crizei mondiale.



Carmen Comloşan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu